Document

Inventarisatie zorgcoöperaties 2014

31 juli 2014 | 1 minuut lezen

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft tijdens een inventarisatieonderzoek, in samenwerking met Universiteit Utrecht en het Kenniscentrum Institutions of the Open Society, 101 burgerinitiatieven in wonen-zorg-welzijn gevonden. 

De grote variatie van de gevonden initiatieven is opvallend. Het doel is overal hetzelfde, maar telkens wordt het nastreven hiervan anders ingevuld. Ook zorgen lokale verschillen ervoor dat geen enkel voorbeeld identiek is aan een ander. Sociaal ondernemers die inspelen op dezelfde ontwikkelingen in wonen-zorg-welzijn geven nog meer variatie aan het geheel. Ook sociaal ondernemers richten zorgcoöperaties op. Dat maakt dat de ene zorgcoöperatie de andere niet is.

Veel initiatieven zoeken nog naar een manier om ouderen langer thuis te laten wonen. Willen ze concrete zorg bieden of onderlinge dienstverlening organiseren? Ook zijn er burgerinitiatieven uit andere sectoren (bijv. energiecoöperaties) die zich nu ook buigen over de vraag hoe wonen-zorg-welzijn door hen kan worden opgepakt vanuit de coöperatie.

2 documenten en 1 link toegevoegd
HomeThema'sProfessionals