Activiteit

Geestelijke Gezondheid Vluchtelingen & Maatschappelijke Participatie

16 februari
Locatie: New Babylon
Tijd: 12:30 tot 16:30
Type: Symposium

UITNODIGING

 

 

Symposium geestelijke gezondheid vluchtelingen

 

 

GGZ Nederland organiseert in samenwerking met De Evenaar, Centrum voor Transculturele Psychiatrie Noord-Nederland (GGZ Drenthe) en Centrum ’45 / Partner in Arq een symposium over de maatschappelijke participatie en geestelijke gezondheid van vluchtelingen in Nederland. Directeuren, bestuursleden, beleidsmakers en behandelaren uit diverse domeinen als zorg, wonen, huisvesting, overheid en arbeid zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het symposium biedt een gevarieerd programma. De aanmelding is geopend! Meld u snel aan via nschepers@ggznederland.nl, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

Waar | New Babylon, Den Haag. Zaal 2.1 t/m 2.2
Wanneer | 16 februari 2017, van 12:30 – 16.30 uur met afsluitende borrel
Voertaal | Nederlands en Engels

 

 

VOOR WIE?

Bent u als directeur, bestuurslid, beleidsmaker of behandelaar geïnteresseerd in thema’s zoals vluchtelingenopvang, geestelijke gezondheid en maatschappelijke participatie van vluchtelingen in de domeinen zorg, wonen, huisvesting, overheid en arbeid? Dan is het symposium zeer interessant voor u.

 

 

PROGRAMMA

We zijn trots om vooraanstaande sprekers op het gebied van vluchtelingenopvang te mogen verwelkomen, waaronder prof. dr. Pauline Meurs (hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Raad van de Volksgezondheid en Samenleving), Kees Diepeveen (wethouder gemeente Utrecht), en Aram Hasan (psychiater Centrum ‘45).

 

Dagvoorzitter is Jacobine Geel (voorzitter GGZ Nederland). Zie voor het volledige programma de website van GGZ Nederland.

Naast deze keynote sprekers verwelkomen we graag de panelleden die gedurende het symposium met elkaar in discussie gaan over de geestelijke gezondheid van vluchtelingen en hun maatschappelijke participatie. Aan het panel nemen vertegenwoordigers van de hierboven genoemde domeinen deel. Het panel bestaat uit:

- Jeroen Pepers (directeur Aedes),
- Harry van der Kraats (directeur Sociale Zaken VNO-NCW),
- Ana van den Bosch (manager Zorg Gezondheidscentrum Asielzoekers),
- Kees Laban (psychiater en manager behandelbeleid De Evenaar)

Een nabeschouwing van deze discussie zal gegeven worden door George Arakel, bedenker van Voorbeeld Allochtoon.

 

 

AANMELDEN

Aanmelden voor het symposium kan door een mailtje te sturen naar Niels Schepers (nschepers@ggznederland.nl). U krijgt na uw aanmelding een bevestiging.

 

 

Aanmelden

 

 

 
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.