Document

Mondzorg

(onbekend)
19 juli 2011 | 1 minuut lezen

Folder Mondzorg

Hierboven vind je de folder Mondzorg. Deze kan gebruikt worden in de voorlichting over mondzorg aan asielzoekers en statushouders. De geïllustreerde folders zijn beschikbaar in eenvoudig Nederlands, Arabisch, Engels, Farsi en Tygrinia. 

De folder Mondzorg is in 2018 door GGD GHOR Nederland en Pharos ontwikkeld in het kader van Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met professionals vanuit de GGD, KNMT en NVM  in de Vakgroep Collectieve Tandheelkundige Preventie, Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders en statushouders zelf.

Hoe te gebruiken?

De folder is te gebruiken door (mond)zorgprofessionals die met statushouders werken en die in hun dagelijkse praktijk vragen krijgen of voorlichting geven over mondzorg. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven aan statushouders. De folder is opgedeeld in: 1) Tanden poetsen; 2) Bezoek aan de tandarts of mondhygiënist en3) Kosten tandarts en/of mondhygiënist.

De folder kan per deel of in zijn geheel digitaal ingezet of geprint worden.

De contactgegevens van uw mondzorgpraktijk, JGZ organisatie of GGD kunnen toegevoegd worden aan de folder.

Handleiding Grenzeloos Gebit

Hierboven vindt u ook de landelijk vastgestelde handleiding Grenzeloos Gebit. Deze is in 2004 ontwikkeld door MOA Noord Nederland en geeft handvatten om de mondgezondheid van asielzoekerskinderen te verbeteren. In de handleiding staat  o.a. hoe men periodieke voorlichting aan ouders van kinderen van 4-12 jaar en voorlichting op de basisschool kan organiseren.

De Handleiding heeft voornamelijk betrekking op 0-12 jarigen. Een klein deel heeft betrekking op 12-19 jarigen.

6 documenten toegevoegd
(onbekend)
29 augustus 2018

Mooie folder! Alleen jammer dat de taal niet vermeld staat. Dit is vooral belangrijk bij Arabisch en Farsi: zelfde alfabet, verschillende talen. Als je hem eenmaal hebt uitgeprint weet je niet meer welke taal het betreft.

HomeThema's