Document

Scabiës

2 februari 2017 | 1 minuut lezen

Hierboven zijn diverse documenten te vinden met betrekking tot voorlichting en behandeling van scabiës. Het gaat om:

  • Ketenafspraken rondom de aanpak van scabiës in de asielopvang. De kenmerken en behandelmogelijkheden komen per locatie (bij reguliere instroom asielzoekers) aan bod. Verder staat beschreven welke organisaties bij de ketenaanpak betrokken zijn en welke rollen en verantwoordelijkheden zij hebben.
  • Een link naar een voorlichtingsfilm over scabiës behandeling voor Eritreeërs.
  • Pictogrammen en voorlichtingsfolders ter ondersteuning van de scabiës behandeling. Het gaat om twee voorlichtingsfolders in zeven talen (Engels, Farsi, Frans, Arabisch, Nederlands, Somalisch, Tigrina): één voor behandeling met tabletten en één voor behandeling met zalf. Voor de folders zijn pictogrammen ontwikkeld en getest bij de doelgroep, deze pictogrammen zijn ook los te gebruiken. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven aan de asielzoeker. Hij kan digitaal ingezet worden of geprint worden. De folder is ontwikkelt in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders.
30 documenten toegevoegd
22 januari 2019

Hoi,

 

Is het handig om ook de folders scabies in het Turks toe te voegen?

 

Groet, Jane Pattipeilohyhttp://file:///C:/Users/jpattipeilohy/OneDrive%20-%20GGD%20Regio%20Utrecht/Documenten/Scabies/Folders/2006%20Folder%20scabiës%20[Turks].pdf

5 februari 2019

Beste Jane,

Dank voor je reactie. De link werkt alleen niet. Kan je het nogmaals proberen?

Groet, Joanne,
projectmedewerker GGD GHOR Nederland

HomeThema'sProfessionals