Document

Informatiebrieven preventieve quarantaine

21 september 2020 | 1 minuut lezen

Het RIVM/LCI heeft verschillende informatiebrieven voor personen met corona gerelateerde klachten en huisgenoten van personen met corona-gerelateerde klachten die zelf geen klachten hebben. In deze brieven zijn leefregels opgenomen voor alle huishoudens waarin iemand corona-gerelateerde klachten heeft. Deze brieven zijn iets aangepast op de COA-situatie. 

Er zijn vanaf september 2020 drie verschillende informatiebrieven en één set leefregels beschikbaar. Beschikbaar in diverse talen. De leefregels worden bij elke brief meegegeven en gaan uit van de RIVM richtlijnen. De GGD kan lokaal maatwerkadviezen geven.

1. Informatiebrief voor bewoners in afwachting van uitslag test

Deze brief wordt door het COA uitgereikt als een bewoner in afwachting is van een Coronatest. In de brief wordt ingegaan op gevolgen van negatieve en positieve test.

2. Informatiebrief huisgenoot Corona besmetting

Deze brief wordt door het COA uitgereikt aan huisgenoten van een Corona besmette bewoner. De huisgenoten van deze bewoner moeten in thuisquarantaine.

3. Informatiebrief preventieve quarantaine

Deze brief wordt uitgereikt aan bewoners die de laatste 10 dagen door Corona onveilig gebied hebben gereisd c.q. rechtstreeks naar Nederland zijn gereisd vanuit Corona onveilig gebied. Zij gaan, indien mogelijk, in quarantaine.

4. Leefregels

Deze worden altijd tegelijkertijd met de informatiebrieven uitgereikt. En worden als bijlage toegevoegd aan elke brief.

10 documenten toegevoegd
HomeThema's