Nieuwsbericht

Broedplaats Opvoeden.nl voor professionals gelanceerd op GGD Kennisnet

Else de Groot
24 februari 2014 | 1 minuut lezen

Op het digitale platform GGD Kennisnet is de ‘Broedplaats Opvoeden.nl’ gelanceerd. Hier vinden professionals dezelfde gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid als op de website www.cjg.nl. De broedplaats is echter interactief: wie vanuit zijn expertise aanvullingen of verbeteringen heeft, kan dat laten weten. Zo groeit de basisbron voor ouders met waardevolle praktijkkennis van professionals.

Professionals kunnen gebruikmaken van de gevalideerde informatie tijdens hun werk, of ouders en opvoeders ernaar verwijzen. Maar ze worden ook van harte uitgenodigd om op de informatie te reageren. Als zij bepaalde onderwerpen missen of suggesties hebben voor verbetering, kunnen ze dat laten horen. 

‘Trots op samenwerking’
Els Verkerk (directeur Stichting Opvoeden.nl) en Saskia Boeker (programmamanager Kwaliteit GGD Nederland) zijn trots op de samenwerking. Boeker: “Die is erg belangrijk voor het leveren van betrouwbare opvoedinformatie aan ouders en opvoeders.” Verkerk vult aan: “Ouders goed én eenduidig informeren kan alleen door samenwerking. De medewerking en betrokkenheid van professionals is voor ons onmisbaar.”

Andere kennisplatforms
Stichting Opvoeden.nl streeft ook naar samenwerking met andere kennisplatforms voor professionals. De stichting heeft hierover al gesproken met onder andere het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), ActiZ en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

HomeThema'sProfessionals