Nieuwsbericht

Overgangstermijn gelegitimeerd afwijken kwaliteitseisen mogelijk verlengd

Op 21 januari 2013 geplaatst door

Het ministerie van SZW onderzoekt of de huidige overgangstermijn voor bestaande gelijkwaardige alternatieven tot 1 jan 2014 met één jaar moet worden verlengd.

Door zowel GGD Nederland als de Brancheorganisatie Kinderopvang is geïnventariseerd in hoeveel situaties en bij welke regels er tot nog toe gelegitimeerd werd afgeweken. Na overleg tussen het ministerie van SZW, GGD Nederland, VNG  en de Brancheorganisatie Kinderopvang blijkt dat in een aantal situaties de mogelijkheid om af te wijken in de toekomst wellicht gewenst is.

Met de invoering van het Besluit Kwaliteit en de Ministeriele Regeling Kwaliteit in juni 2012 is de mogelijkheid van gelegitimeerd afwijken vervallen. In artikel 21 van het Besluit kwaliteit is een overgangsbepaling opgenomen. Houders hebben tot 1 januari 2014 de tijd om alsnog aan de kwaliteitseisen uit de regelgeving te voldoen. Dit geldt alleen voor die situaties waarbij de toezichthouder voor 6 juni 2012 heeft vastgesteld dat er sprake is van een gelijkwaardig alternatief.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.