Nieuwsbericht

Twitterpilot voor Toezichthouders in de kinderopvang

7 juli 2015 | 1 minuut lezen

Twitterpilot voor Toezichthouders in de kinderopvang
Na een lang voortraject is het er toch van gekomen; de Toezichthouders in de kinderopvang gaan komend half jaar twitteren.
Het doel van deze pilot is het inspelen op de signalen in de kinderopvang in de breedste zin van het woord. Dus ook houders, toezichthouders, de publieke gezondheid, veiligheid en media komen aan bod. Bijkomend voordeel is de bekendheid van de toezichthouder en daarmee de rol van de GGD als toezichthouder duidelijker te maken. Het grootste voordeel daarvan is dat we weten wat er speelt en wat erover je wordt gezegd en op die manier deel te nemen in de discussie. Je bent gesprekspartner en de toegankelijkheid wordt vergroot.

Hoe werkt het?   
De toezichthouders beheren het account per toerbeurt, zitten samen in een poule en worden ondersteund vanuit de communicatieafdeling van GGD GHOR Nederland. Het twitteren vanuit een poule is een beproefd concept en is effectief gebleken voor het Twitter-account @jouwggd. De groep toezichthouders bestaat uit acht toezichthouders en de meesten van hen zijn eind juni getraind en wegwijs gemaakt op Twitter. Eind juli is er nog een bezemklasje. Na de zomer hebben we nog een aantal terugkomdagen en een evaluatie gepland om iedereen erbij te betrekken, te motiveren en inspireren.

Hoe kan ik volgen?
Het Twitter-account is te volgen via @toezichthouder_kov

20 augustus 2015

Wat een goeie tweets zijn er al geplaatst! Lekker pro-actief!

 

groet

Ilja Veltman

GGD Haaglanden

HomeThema'sProfessionals