Nieuwsbericht

Stentor: Inspectie tikt Kinderopvang Tonden op vingers

Corrie Baris
18 augustus 2011 | 1 minuut lezen

De Stichting Kinderopvang Tonden (SKT) is door de inspectie op de vingers getikt. GGD Gelre-IJssel constateerde onlangs bij inspecties in Oeken en Tonden een aantal gebreken, zo werd deze week bekend.
Het betreft de kinderopvanglocaties aan de Voorsterweg in Oeken en aan de Hoevesteeg in Tonden. GGD Gelre-IJssel heeft zogenoemde aanwijzingen gestuurd. Doel daarvan is dat de overtredingen gerepareerd worden. In Oeken constateerde de inspectie dat op 30 juni 's middags de zogenoemde beroepskracht/kind ratio niet deugde: er waren te veel kinderen op een leidster aanwezig. ,,In het belang van de veiligheid voor kinderen is het noodzakelijk dat te allen tijde voldoende beroepskrachten aanwezig zijn'', vindt GGD Gelre-IJssel. Volgens Wilma Nijhof van SKT kwam dat omdat juist op dat moment een andere leidster naar school ging om kinderen op te halen voor de buitenschoolse opvang. Het bezoek van de inspectie en de het feit dat een leidster juist op dat moment weg was om kinderen op te halen is daarom een ongelukkige samenloop van omstandigheden, aldus Nijhof. ,,Dat is simpel op te lossen. De kinderen moeten mee als andere kinderen van school worden opgehaald.''

In Tonden schortte het volgens de GGD Gelre-IJssel aan de dagopvang en de buitenschoolse opvang. De groepsruimte is ingericht voor kinderen in de leeftijd tot zes jaar terwijl in het beleidsplan van de SKT staat dat er kinderen van nul tot twaalf jaar worden opgevangen. Voor oudere kinderen moeten er andere voorzieningen zijn, zoals andere leesboeken en spelmaterialen. Ook dat punt is volgens Nijhof eenvoudig op te lossen. ,,Daar zijn we gisteren (dinsdag, red.) meteen mee aan de slag gegaan. In de praktijk is het zo dat er in Tonden eigenlijk alleen kinderen tot zes jaar worden opgevangen, maar we moeten dat gewoon aanpassen.'' GGD Gelre-IJssel voert nog een herinspectie uit.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/zutphen/9310145/Inspectie-tikt-Kinderopvang-Tonden-op-vingers.ece

HomeThema'sProfessionals