Activiteit

Symposium: ‘Komt een ouder bij de dokter’

03 juni
Locatie: Hotel Bel Air, Den Haag
Type: Congres

Ouderproblematiek als signaal van kindermishandeling
In 2007 nam het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) het initiatief om aandacht te vragen voor de kwetsbare positie van kinderen. In het bijzonder voor kinderen die opgroeien bij een ouder die kampt met problemen op het gebied van huiselijk geweld, psychiatrie of misbruik van alcohol of drugs. Uit onderzoek en ervaring is bekend dat kinderen ernstige schade kunnen ondervinden wanneer zij opgroeien bij ouders met ernstige individuele of relatieproblemen. In samenwerking met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Haaglanden kwam het zogenaamde ‘ouderprotocol’ tot stand. Op dit symposium worden de resultaten van onderzoek naar het werken met dit protocol gepresenteerd. 

In de gezondheidszorg is meer aandacht gekomen voor signalering en aanpak van kindermishandeling. Hoe is hierin de stand van zaken? Wat is de rol hierin van de kinderarts en wat zijn de ervaringen van het werken met de richtlijn kindermishandeling in de JGZ?

Inschrijven
U kunt zich aanmelden voor dit symposium door het invullen en versturen van het inschrijfformulier op http://www.komteenouderbijdedokter.nl
Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving en een routebeschrijving.

Kosten
De kosten van deelname bedragen € 160,00 inclusief congresmap en lunch.

Accreditatie
Voor dit symposium wordt accreditatie aangevraagd voor de verschillende beroepsgroepen.

Organisatie
Dit symposium wordt georganiseerd door Medisch Centrum Haaglanden en Bureau Jeugdzorg/Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Haaglanden.

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.