Activiteit

Derde Landelijke Studiedag 'Münchhausen by Proxy'

06 oktober
Tijd: 10:00 tot 16:00
Type: Studiedag

De tweede studiedag 'Münchhausen by Proxy' op 15 april is volgeboekt. We bieden het programma daarom opnieuw aan!

Münchhausen by Proxy, ofwel Pediatric Condition Falsification, is een ernstige vorm van kindermishandeling. Het kan hierbij gaan om het veroorzaken, verergeren of compleet verzinnen van psychische en lichamelijke klachten bij kinderen door de ouder(s), vaak de moeder. Onderzoeken wijzen uit dat jaarlijks vele tientallen, maar vermoedelijk meer, kinderen slachtoffer zijn.

Helaas worden signalen meestal nog niet herkend; kinderen worden thuis gehouden van school, raken geïsoleerd van leeftijdsgenoten en gaan vaak een langdurig medisch onderzoekstraject in. Klachten worden verergerd, soms zelfs met de dood als gevolg. Vroegtijdig signaleren is daarom van groot belang! In de medische setting maar ook eerder: op scholen, door gezinscoaches of CJG-medewerkers bijvoorbeeld.

Tijdens deze interactieve studiedag leren deelnemers wat we precies onder Münchhausen by Proxy/PCF verstaan en wat de signalen zijn. Deskundige sprekers gaan in op 'niet-pluis' gevoelens, vertellen wat er na een melding bij Veilig Thuis gebeurt en geven tips voor de communicatie met het kind, de ouder in kwestie, en haar/zijn partner. 

Met medewerking van o.a. Rian Teeuw, kinderarts Emma Kinderziekenhuis AMC en voorzitter TASK Amsterdam en Patries Worm, vertrouwensarts bij Veilig Thuis Gelderland

Het programma vindt u hier: www.saha-communicatie.nl/informatie-studiedag-pcf-6-oktober-2016  

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.