Activiteit

Zorg bij (v)echtscheiding

01 juni
Locatie: Aristo Amsterdam
Tijd: 10:00 tot 16:15
Type: Studiedag

Het Leids Congres Bureau organiseert:

3e Landelijke Studiedag ‘Zorg bij (v)echtscheiding’

Achtergrond
Het aantal vechtscheidingen is de laatste jaren explosief gestegen tot ca 15 procent van het totaal aantal scheidingen. Het wordt steeds duidelijker wat de korte en lange termijn impact van vechtscheidingen is op thuiswonende kinderen. Zo wordt het o.a. gerelateerd aan problemen op school, emotionele problemen, crimineel gedrag en op latere leeftijd problemen in eigen relaties. Hoe kunnen we er voor zorgen dat het conflict tussen scheidende ouders minder hoog oploopt en kinderen een stem geven?

 

Op deze studiedag komen recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten aan bod rond zorg bij (v)echtscheiding, zoals de invoering van de regierechter en het belang van het betrekken van het netwerk bij hulpverlening aan het gezin. Het programma biedt veel mogelijkheden voor het stellen van uw vragen en het voorleggen van uw praktijkdilemma’s aan experts en uw collega’s in de zaal.

Doelgroep

Maatschappelijk werkers, medewerkers van Bureau Jeugdzorg, CJG’s, Raad voor de Kinderbescherming, jeugdartsen- en verpleegkundigen, psychologen, gedragstherapeuten, (ortho)pedagogen, psychotherapeuten, sociaalpedagogisch hulpverleners, ZAT, IB-ers, vertrouwenspersonen en (advocaat-)mediators.

Datum & locatie
1 juni 2017, Aristo Amsterdam

Kosten

Deelname kost € 295 p.p. (excl. BTW).

Accreditatie
In aanvraag voor maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en mediators. Kijk op onze website voor informatie over de toekenning van punten. 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.