Nieuwsbericht

Eerste MBO in regio Haaglanden is een Gezonde School: ROC Mondriaan aan Brasserskade

6 februari 2019 | 1 minuut lezen

ROC Mondriaan aan de Brasserskade in Delft is het eerste mbo in de regio Haaglanden dat zich een Gezonde School mag noemen.  Eerder deze week ontving de school het vignet Gezonde School met themacertificaat Voeding en de Gouden Kantine Schaal uit handen van wethouder Karin Schrederhof (wonen, wmo en sport).

ROC Mondriaan werkt al enkele jaren aan de gezondheid van haar studenten volgens de Gezonde School-aanpak. Dit doet de school samen met studenten, docenten en ondersteunend personeel. 

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel daarvan is gezondere voeding aan te bieden. De kantine op de Brasserskade heeft volgens de jury door een goede uitstraling en een  gezonder aanbod een Gouden Schaal verdiend. Behalve groente en fruit, worden ook vitaminerijke broodjes verkocht. 

Ook in de lessen heeft Mondriaan aandacht voor voeding en geven studenten van de eigen opleidingen Lifestyle, Sport en Bewegen en van het speciale project Healthy by Design voedingslessen op school. 

Schoolprestaties
Werken aan gezondheid op school loont, menen de initiatiefnemers. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Bij het werken aan de Gezonde School wordt ROC Mondriaan ondersteund door GGD Haaglanden en door het Voedingscentrum voor de Gezonde School Kantine. 

HomeThema'sProfessionals