Nieuwsbericht

JGZ Richtlijn Lengtegroei: werksessie 14 mei a.s. bij het NCJ

7 maart 2019 | 1 minuut lezen

Professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) kunnen vanaf nu gebruik maken van de nieuwe JGZ-richtlijn Lengtegroei. De richtlijn geeft vernieuwde en uitgebreide informatie over het monitoren van groei en over signaleren van afwijkende lengtegroei. De richtlijn ‘Signalering en verwijscriteria bij kleine lichaamslengte’ vervalt daarmee.  

Bekijk ook het filmpje met de belangrijkste thema's uit deze richtlijn.

Implementatie

Bekijk de richtlijn op de JGZ-richtlijnenwebsite en in de JGZ-richtlijnen app. Het NCJ biedt ondersteuning bij het implementeren van nieuwe richtlijnen in de praktijk met praktische tools voor professionals, management en beleid. Deze tools zijn te downloaden vanaf de startpagina van de richtlijn. Op 14 mei organiseert het NCJ een werksessie voor deelnemers van het implementatienetwerk en collega’s met affiniteit met het thema. Samen met het NCJ en de richtlijnontwikkelaar wordt dan gewerkt aan regionale en landelijke implementatievraagstukken rondom de richtlijn Lengtegroei en de verwachte JGZ-richtlijn Ondergewicht (publicatie medio april).  >>Meld je aan voor de werksessie.

Deze JGZ-richtlijn is ontwikkeld door TNO en gefinancierd met subsidie van ZonMw. De JGZ-richtlijn is inhoudelijk geautoriseerd door de AJN, V&VN vakgroep Jeugd en NVDA, en randvoorwaardelijk door ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland.

HomeThema'sProfessionals