Nieuwsbericht

Amersfoortse scholen gaan voor vignet Gezonde School po

1 november 2013 | 1 minuut lezen

De Michaëlschool en de Kingmaschool zijn de eerste Amersfoortse scholen die gaan werken aan het vignet Gezonde School. Op maandag 4 november ondertekenen de Amersfoortse wethouders Bert Lubbinge en Cees van Eijk hiervoor samen met Michael Rutgers, directeur van het Longfonds en Henk Kruisselbrink, directeur van GGD Midden Nederland een convenant. Deze langjarige samenwerking is erop gericht dat uiteindelijk in 2016 25 Amersfoortse basisscholen het vignet hebben ontvangen.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen, die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van leerlingen. Om het vignet te krijgen moet een school voldoen aan een aantal criteria waaronder het behalen van een themacertificaat op een van de volgende thema’s: voeding, sport en bewegen, roken en alcohol, hygiëne, huid, gebit en gehoor, sociaal-emotionele ontwikkeling, relaties en seksualiteit, fysieke veiligheid en milieu.

In Amersfoort ondersteunen GGD Midden Nederland, Longfonds en gemeente Amersfoort scholen bij het behalen van het vignet Gezonde School. GGD en gemeente Amersfoort werken al samen bij het project B.Slim, dat zich richt op de bewustwording van een gezonde levensstijl bij jongeren door meer beweging en gezond eten.
Lees het bericht op de website van De Stad Amersfoort.

HomeThema'sProfessionals