Nieuwsbericht

Financiering Stichting Opvoeden.nl vanaf 2013 zeker gesteld door VWS

Else de Groot
26 juni 2012 | 1 minuut lezen

ROTTERDAM In het kader van het Begrotingsakkoord 2013 heeft het ministerie van VWS besloten de financiering van Stichting Opvoeden.nl voort te zetten om verder toe te werken naar een betere informatievoorziening voor ouders en opvoeders via Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). Het ministerie van VWS wil graag initiatieven zoals Stichting Opvoeden.nl versterken en intensiveren om een gezonde leefstijl van de jeugd te bevorderen.

Gevalideerde informatie

Stichting Opvoeden.nl beheert de CJG-informatiebank. Dit is de online bron van eenduidige en betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid voor ouders en opvoeders. De informatie is gevalideerd door alle kennis- en thema-instituten en toegespitst op de praktijk door een team van lokale praktijkprofessionals.

Voor alle gemeenten
Alle Nederlandse gemeenten kunnen dankzij de financiering van de VWS gratis gebruik blijven maken van de CJG-informatiebank. Inmiddels maken 320 gemeenten daar graag gebruik van.

Ouders en opvoeders
Ouders en opvoeders kunnen de informatie uit de CJG-informatiebank vinden op de CJG-websites en apps van alle aangesloten gemeenten of CJG’s. Het bereik van ouders en opvoeders om een gezonde leefstijl te stimuleren, is dus groot.

In gesprek met VWS en VNG
De komende tijd blijft Stichting Opvoeden.nl in gesprek met VWS en VNG over de vraag welke functie de CJG-informatiebank kan krijgen in het kader van de decentralisatie van de jeugdzorg.

Meer informatie
Op de website van Stichting Opvoeden.nl vindt u meer informatie.

HomeThema'sProfessionals