Activiteit

'Hoe komen we samen tot oplossingen'

14 oktober
Locatie: Brabanthallen
Type: Symposium

Op 14 oktober 2016 organiseert het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid haar jaarlijkse symposium. Dit jaar is het thema 'Van kennis naar toepassing in de praktijk: samen aan de slag!'

Centraal op het symposium staan de nieuwe onderzoeksresultaten die beschikbaar komen zoals het onderzoek Veehouderij Gezondheid Omwonenden.

De vraag voor ondernemers, medici, beleidsmakers en burgers is "nu we deze nieuwe onderzoeksresultaten hebben, hoe gaan we verder?".

Hierover debatteert in het plenaire deel van de ochtend eerst het ministerie van I&M met de gedeputeerde van Brabant en een pluimveehouder. Vervolgens gaan ook de huisarts, gemeentebestuurder en burger hierover met elkaar het gesprek aan.  De dagvoorzitter zal regelmatig bij de “wetenschaps-jury”  vragen of de deelnemers de kennis uit onderzoek goed gebruiken in hun argumenten.

Workshops

In de workshops koppelen wij praktijkproblemen aan oplossingsrichtingen. Daarover gaat u met elkaar het gesprek aan. Bij de voorbeelden is aandacht voor de relatie met volksgezondheid en het belang van een integrale benadering. Er is ruimte om met elkaar de knelpunten die u kunt ondervinden te bespreken. Ook geeft het inzicht in de informatie die mensen nodig hebben om een goede afweging te maken bij het zoeken naar een oplossing.

Inschrijven

Noteert u 14 oktober in uw agenda? U kunt het Symposium gratis bezoeken, en na 12 september ontvangt u het definitieve programma. Locatie: Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
Via deze link kunt u zich nu alvast inschrijven.

Kennisplatform Veehouderij en Humane Gezondheid
Het Kennisplatform Veehouderij en Humane Gezondheid is een samenwerking van zeven kennis- en praktijkorganisaties: RIVM, Wageningen University, Universiteit Utrecht, ZonMw, GGD GHOR Nederland, Omgevingsdienst Nederland en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO). 

Het Kennisplatform heeft tot doel bestaande kennis te bundelen, duiden en ontsluiten over veehouderij en de gezondheid van mens en dier.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.