Document

Klantenkoffer: 9 instrumenten voor klantervaringen onderzoek samen met de handreiking voor de instrumenten

11 juli 2011 | 1 minuut lezen

Samenvatting:
Bij deze heeft u de beschikking over de handreiking en de instrumenten om klantervaringen te meten. De officiele presentatie van de handreiking en instrumenten heeft plaatsgevonden op 24 april 2008 tijdens de Landelijke Vakgroepdag Kwaliteit. Daarna zijn de handreiking en instrumenten GGD breed gepresenteerd. Daarnaast wordent de webenquetes landelijk gefaciliteerd. De handreiking wordt nog aangevuld wordt met het instrument om de klantervaringen bij JGZ te meten en aanvullende tips voor de uitvoering.

Inhoud:
In de bijlagen zijn 9 Kant en klare en geteste klantervaringen instrumenten en de handreiking te vinden. De instrumenten zijn gericht op: Medische Milieukunde, Forensische Geneeskunde, Gezondheidsbevordering, Infectieziekten algemeen, Openbare Geestelijke Gezondheidszorg, JGZ, Epidemiologie en Beleidsadvisering (en documentatie-centrum). Het instrument voor JGZ wordt eind 2008 verwacht.

De instrumenten en handreiking bieden de mogelijkheid inzicht te krijgen in de ervaringen van klanten en instellingen over de dienstverlening van de GGD. Deze kennis maakt het mogelijk om de kwaliteit van de GGD-dienstverlening continu te verbeteren. Wanneer alle GGD’en dit op dezelfde wijze doen, worden de prestaties van GGD’en onderling vergelijkbaar (benchmark). Tevens wordt hiermee voldoen aan de HKZ-eis 4.13.1 en 4.13.2. Het meten van klantervaringen past in het streven naar meer transparantie en maatschappelijke verantwoording van GGD’en.

De instrumenten zijn gemaakt door Regioplan Beleidsonderzoek in nauwe samenwerking met kwaliteitsmedewerkers, deskundigen uit de productgroepen, Actiz en GGD Nederland. Er zijn in totaal vier brainstormbijeenkomsten geweest met GGD-directeuren, kwaliteitsmedewerkers en professionals. De conceptversies zijn besproken in vakgroepen of bij kleinere klankbordgroepen met professionals en kwaliteitsfunctionarissen.

Zoeknummer: 47833

1 document toegevoegd
HomeThema'sProfessionals