Nieuwsbericht

1e Crossborder EurSafety Health-net Symposium “Grensoverschrijdende patiëntveiligheid en bescherming tegen infecties”

19 augustus 2011 | 1 minuut lezen

Het EurSafety Health-net project organiseert het eerste grote grensoverschrijdende en grensbrede symposium van het Interregionaal IV-A project EurSafety Health-net met als thema “grensoverschrijdende patiëntveiligheid en bescherming tegen infecties".

Datum: Woensdag 7 december t/m vrijdag 9 december 2011
Plaats: Groningen, UCMG

Hoofddoel van het EurSafety Health-net project is verbetering van de patiëntveiligheid en bescherming tegen infecties. Met dit doel werd langs de gehele Nederlands-Duitse grens een euregionaal netwerk van betrokken partners uit het gezondheidswezen opgericht. In dit grote en almaar groeiende EurSafety netwerk is communicatie en kennisuitwisseling van uitermate groot belang.

Op het symposium, dat door de Ministeries van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen evenals door de Nederlandse grensprovincies ondersteund wordt, worden aspecten van patiëntveiligheid, infectiepreventie, antibiotica-resistentie en kosten-batenanalyse in workshops en keynote sessies nader belicht. Daarnaast zijn deelnemers van regionale multiresistente-bacteriën-netwerken uitgenodigd, om hun eigen gegevens te presenteren.

Deelname aan het symposium is gratis. Accreditatie wordt in Nederland en Duitsland aangevraagd.

Het voorlopige programma voor het symposium evenals verdere informatie volgt later.

Meer informatie:
E info@eurohealthconnect.eu
I www.deutschland-nederland.eu

HomeThema'sProfessionals